Valtakunnallinen kylätoiminnan tiennäyttäjä Raija Kari – sitkeä ahertaja

Suomen Kylät valitsi Raija Karin kylätoiminnan tiennäyttäjäksi joulukuussa 2020. Hänen pestinsä Veikkolan Kyläyhdistyksen puheenjohtajana kesti peräti 26 vuotta. Ennen puheenjohtajuuttaan hän toimi yhdistyksen sihteerinä. Lisäksi hän oli 24 vuotta Kirkkonummen kunnanvaltuustossa. 

Raija Karin pitkäjänteinen ja periksi antamaton työ Veikkolan hyväksi on edistänyt kylän kehitystä merkittävästi ja tehnyt Karista kylän viralliset kasvot – kyläpresidentiksikin häntä on tituleerattu. 

Yhteistyö on toiminnan edellytys 

Pohjois-Karjalasta kotoisin olevan Raijan tie toi Veikkolaan vuonna 1974, ja hyvin pian hän oli mukana kunnallispolitiikassa ja yhdistystoiminnassa.  

Raijan puheissa tulee useaan otteeseen esille se, että yhdistystoiminta ei ole yksilölaji, vaan yhteen hiileen puhaltamista. 

– Yhdistyksen vahvuutena ja samalla henkilökohtaisena voimanlähteenäni on ollut se, että asioita on tehty yhdessä, Raija kertoo.  

Puheenjohtajuudesta luopuminen ei ole tarkoittanut sitä, että Raija olisi vetäytynyt ainoastaan tärkeiden harrastustensa, kulttuurin ja huonekalujen entisöinnin pariin. Kylän asiat kiinnostavat yhä. 

– Työsarkaa piisaa, Raija toteaa. 

Teksti ja kuva: Anu Halme 

Raija Karin haastattelu Radio Suomessa tässä.