Avoimet Kylät

Avoimet Kylät -tapahtuma toteutetaan digitaalisesti verkossa ja entistä isompana

Avoimet Kylät -päivää vietetään 12. kesäkuuta 2021 ja tapahtuma toteutetaan verkossa! 

Tapahtumassa kylät saavat esitellä vetovoimatekijöitään verkossa. Kylä voi julkaista Avoimet Kylät -päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin, ulkoilureittejään ja retkikohteitaan. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisuluvat tekijältä. 

Tästä voit ilmoittaa kylänne Avoimet Kylät -päivään.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Somessa käytämme hästägejä #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.  Kannustamme mukaan tapahtumaan kylien lisäksi kaikkia Suomen kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja.

Tästä voit ilmoittaa kylänne tai kuntanne Avoimet Kylät -päivään MAALLEMUUTTO-osioon.

Päivän pääkanavat ovat kylien ja kuntien omat verkkosivut ja Facebook-kanavat. Kylät ja kunnat julkaisevat tuotetun digimateriaalin omille kanavilleen tapahtumapäivänä. Kanavien linkit kerätään ilmoittautumisen yhteydessä tapahtumakartalle. Linkki voi olla myös esimerkiksi ohjaus kylän tai kunnan verkkosivustolle, podcast-alustalle tai kuvagalleriaan. 

Kuvat tarinaksi -työpajakoulutus 6.5.

Koulutus järjestetään klo 18.00-19.30 Teams-etäyhteysalustalla. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

avoimet kylät sisältöinfo kylille ja kunnille 20.5.

Teams-info tapahtuman toteutuksesta ja ideoinnista järjestetään klo 16.-16.30. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

Lisätietoa Avoimet Kylät -päivästä: www.avoimetkylat.fi

Suomen Kylien opetusvideoita

Ensimmäisessä verkkokoulutuksessa käydään läpi Facebookin perusjuttuja, kuten kanavan luominen yhdistykselle ja miten ladataan kuvia kanavalle. Linkki verkkokoulutukseen: https://www.youtube.com/watch?v=pdBie-qv9SQ&t=980s

Toisessa verkkokoulutuksessa käydään läpi videoiden kuvaamista älypuhelimella. Miten onnistut videoissa? Koulutuksessa esitellään neljä pointtia, jotka tulee huomioida kuvaamisessa. Linkki verkkokoulutukseen: https://www.youtube.com/watch?v=Z28MxOmUrl8&t=2s

Citynomadilla kylän luontokohteet esiin

Maksullisella Citynomadi -sovelluksella kylät voivat tehdä muun muassa kyläpolkuja ja -reittejä tai nostaa kyläkohteita kartalle. Suomen Kylät ry on neuvotellut kyläyhdistysverkostolleen edullisen hinnan sovelluksen käytölle.

Nomadi-sovellus ohjaa kulkijaa maastossa ja nostaa esille kylien erityisyydet. Ilmaiseksi älylaitteelle ladattava sovellus näyttää kylän raitin tai maastossa polun ja kulkijan sijainnin sekä ilmoittaa kohdalle osuvasta kyläkohteesta teksteineen, kuvineen, videoineen tai muine sisältöineen. Tietokoneelta voi myös lähteä virtuaalikierrokselle ja katsoa kohteita sekä suunnitella retken etukäteen. 

Lisätiedot: toimisto@uudenmaankylat.fi

Citynomadi-ohjeita

Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten koulutusvideo Citynomadin mobiilireitin teon perusteista: https://www.youtube.com/watch?v=32Rqxh-rbX4

Citynomadin reittien tekemisen eri vaiheisiin: www.youtube.com/c/Citynomadi/videos

PDF-esitys reitin sisällön suunnitteluun: https://suomenkylat.fi/wp-content/uploads/2020/10/Citynomadi-sisallontuotanto-mobiilireitille-11.5.2020.pdf

Muuta materiaalia ja ohjeita löydät täältä: https://suomenkylat.fi/yhteistyo/

Avoimet Kylät 2020 verkossa

Avoimet Kylät -päivä järjestettiin lauantaina 13.6. kuudetta kertaa, tällä kertaa verkossa 597 kyläkohteen voimin. Koronakriisistä toipuvassa maassamme kylät osoittivat digitaitonsa, nopean oppimis- ja sopeutumiskykynsä sekä Suomen kartalle ladattujen materiaalien kautta uskomattoman monipuolisuutensa ja elinvoimansa.

Rikoimme some-näkyvyydessä kaikki entiset ennätyksemme. Avoimet Kylät verkossa -kartta tavoitti pelkästään Suomen Kylät ry:n FB-sivuilla lähes 60 000 henkeä. Myös Twitterissä ja Instagramissa Avoimetkylät-tunnistetta jaettiin ahkerasti. YLE ja paikallismediat uutisoivat digiloikastamme näyttävästi. Yhteinen viestimme oli, että kylillä ja niiden lähiliikuntapaikoilla on tilaa uusillekin tulijoille. Korona-aika on haastanut perinteistä keskittämisajattelua, ja nyt jos koskaan on maaseudun ja entistä paremman elämänlaadun momentum.

Alueeltamme, Länsi- ja Keski-Uudeltamaalta, osallistui tapahtumaan 14 kylää, ja sen lisäksi kolmella kylällä oli Nomadi-sovelluksella tehtyjä kyläpolkuja. Ellet ehtinyt tutustua tapahtumatarjontaan, käy www.avoimetkylat.fi sivulla tutustumassa kyliin.