Avoimet Kylät

Avoimet Kylät -päivää vietetään 10.6.

Kesäkuun toisena lauantaina kylät avaavat jälleen ovensa ja järjestävät monipuolista ohjelmaa. Kevään aikana Suomen Kylät pitää etänä infotilaisuuksia Avoimet Kylät -päivän tapahtumanjärjestäjille. Ensimmäinen info on 28.2. klo 17.30–18.30. Lisätietoa päivästä sekä ilmoittautumislinkit löytyvät täältä.

Avoimet Kylät -päivä houkutteli jälleen

Suomen suurin kylätapahtuma Avoimet kylät -päivä järjestettiin lauantaina 11.6.2022. Päivän tapahtumakartalle kertyi yli 600 kohdetta, ja se sai tapahtumaviikonlopun aikana 29 000 katselukertaa! Kylät ja niiden monipuolinen tarjonta sai valtaisasti näkyvyyttä jo pelkästään tapahtumakartan kautta.

Suurenmoiset kiitokset kaikille osallistuneille kylille ja kävijöille!

Kuvamuistoja päivästä löytyy täältä.

Tallenteet kevään aikana järjestetyistä Avoimet kylät -infoista löytyy täältä.

Vuoden 2021 Avoimet Kylät -tapahtuma toteutettiin verkossa 12.6.

Käy tutustumassa mukana olleisiin kyliin www.avoimetkylat.fi sivuilla.

Tapahtumassa kylät esittelivät vetovoimatekijöitään verkossa. Kylä voi julkaista esimerkiksi jo aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin, ulkoilureittejään ja retkikohteitaan.

Avoimet Kylät -teemoina olivat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Somessa käytettiin hästägejä #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.  Mukana tapahtumassa kylien lisäksi oli kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja.

Lisätietoa Avoimet Kylät -päivästä: www.avoimetkylat.fi

Suomen Kylien opetusvideoita

Ensimmäisessä verkkokoulutuksessa käydään läpi Facebookin perusjuttuja, kuten kanavan luominen yhdistykselle ja miten ladataan kuvia kanavalle. Linkki verkkokoulutukseen: https://www.youtube.com/watch?v=pdBie-qv9SQ&t=980s

Toisessa verkkokoulutuksessa käydään läpi videoiden kuvaamista älypuhelimella. Miten onnistut videoissa? Koulutuksessa esitellään neljä pointtia, jotka tulee huomioida kuvaamisessa. Linkki verkkokoulutukseen: https://www.youtube.com/watch?v=Z28MxOmUrl8&t=2s