Avoimet Kylät

Avoimet Kylät -päivä houkutteli jälleen

Suomen suurin kylätapahtuma Avoimet kylät -päivä järjestettiin lauantaina 11.6. Avoimet Kylät -kartalle kertyi tälläkin kertaa mahtavat 610 kohdetta ja kartta sai tapahtumaviikonlopun aikana 29 000 katselukertaa! Kylät ja niiden monipuolinen tarjonta sai valtaisasti näkyvyyttä jo pelkästään tapahtumakartan kautta.

Suurenmoiset kiitokset kaikille osallistuneille kylille ja kävijöille!

Kuvamuistoja päivästä löytyy täältä.

Ilmoittautuminen Avoimet Kylät -päivään on alkanut

Avoimet kylät -päivää vietetään 11.6. Silloin kylät jälleen avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille omannäköistään ohjelmaa. 

Tapahtumat voivat olla paikan päällä tapahtuvia tai verkkosisältöä. Tyypillisiä livetapahtumia ovat kirpputorit, talkoot, kesäkahvilat ja erilaiset kotiseutua tai kulttuuria esittelevät tapahtumat. Verkkosisältö voi olla esimerkiksi kylävideo tai haastattelu.

Ilmoittautuminen tapahtuman järjestäville kylille on auki, ja ilmoittautua voi täältä.

Avoimet Kylät -päivä käynnistää lomakauden ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kyliin asumisen, yrittämisen ja lomailun paikkoina. Päivää vietetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa. 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhdistykset ja aktiivit. Lisätietoa Avoimet Kylät -päivästä: https://avoimetkylat.fi/avoimet-kylat-infotilaisuuden-2-2-2022-materiaalit-ja-sisalto/

Tallenteet kevään aikana järjestetyistä Avoimet kylät -infoista löytyy täältä.

Vuoden 2021 Avoimet Kylät -tapahtuma toteutettiin verkossa 12.6.

Käy tutustumassa mukana olleisiin kyliin www.avoimetkylat.fi sivuilla.

Tapahtumassa kylät esittelivät vetovoimatekijöitään verkossa. Kylä voi julkaista esimerkiksi jo aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin, ulkoilureittejään ja retkikohteitaan.

Avoimet Kylät -teemoina olivat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Somessa käytettiin hästägejä #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.  Mukana tapahtumassa kylien lisäksi oli kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja.

Lisätietoa Avoimet Kylät -päivästä: www.avoimetkylat.fi

Suomen Kylien opetusvideoita

Ensimmäisessä verkkokoulutuksessa käydään läpi Facebookin perusjuttuja, kuten kanavan luominen yhdistykselle ja miten ladataan kuvia kanavalle. Linkki verkkokoulutukseen: https://www.youtube.com/watch?v=pdBie-qv9SQ&t=980s

Toisessa verkkokoulutuksessa käydään läpi videoiden kuvaamista älypuhelimella. Miten onnistut videoissa? Koulutuksessa esitellään neljä pointtia, jotka tulee huomioida kuvaamisessa. Linkki verkkokoulutukseen: https://www.youtube.com/watch?v=Z28MxOmUrl8&t=2s