Avoimet Kylät

Avoimet Kylät -tapahtuma toteutettiin verkossa 12.6.

Käy tutustumassa mukana olleisiin kyliin www.avoimetkylat.fi sivuilla.

Tapahtumassa kylät esittelivät vetovoimatekijöitään verkossa. Kylä voi julkaista esimerkiksi jo aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin, ulkoilureittejään ja retkikohteitaan.

Avoimet Kylät -teemoina olivat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Somessa käytettiin hästägejä #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.  Mukana tapahtumassa kylien lisäksi oli kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja.

Lisätietoa Avoimet Kylät -päivästä: www.avoimetkylat.fi

Suomen Kylien opetusvideoita

Ensimmäisessä verkkokoulutuksessa käydään läpi Facebookin perusjuttuja, kuten kanavan luominen yhdistykselle ja miten ladataan kuvia kanavalle. Linkki verkkokoulutukseen: https://www.youtube.com/watch?v=pdBie-qv9SQ&t=980s

Toisessa verkkokoulutuksessa käydään läpi videoiden kuvaamista älypuhelimella. Miten onnistut videoissa? Koulutuksessa esitellään neljä pointtia, jotka tulee huomioida kuvaamisessa. Linkki verkkokoulutukseen: https://www.youtube.com/watch?v=Z28MxOmUrl8&t=2s

Citynomadilla kylän luontokohteet esiin

Maksullisella Citynomadi -sovelluksella kylät voivat tehdä muun muassa kyläpolkuja ja -reittejä tai nostaa kyläkohteita kartalle. Suomen Kylät ry on neuvotellut kyläyhdistysverkostolleen edullisen hinnan sovelluksen käytölle.

Nomadi-sovellus ohjaa kulkijaa maastossa ja nostaa esille kylien erityisyydet. Ilmaiseksi älylaitteelle ladattava sovellus näyttää kylän raitin tai maastossa polun ja kulkijan sijainnin sekä ilmoittaa kohdalle osuvasta kyläkohteesta teksteineen, kuvineen, videoineen tai muine sisältöineen. Tietokoneelta voi myös lähteä virtuaalikierrokselle ja katsoa kohteita sekä suunnitella retken etukäteen. 

Lisätiedot: toimisto@uudenmaankylat.fi

Citynomadi-ohjeita

Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten koulutusvideo Citynomadin mobiilireitin teon perusteista: https://www.youtube.com/watch?v=32Rqxh-rbX4

Citynomadin reittien tekemisen eri vaiheisiin: www.youtube.com/c/Citynomadi/videos

PDF-esitys reitin sisällön suunnitteluun: https://suomenkylat.fi/wp-content/uploads/2020/10/Citynomadi-sisallontuotanto-mobiilireitille-11.5.2020.pdf

Muuta materiaalia ja ohjeita löydät täältä: https://suomenkylat.fi/yhteistyo/

Avoimet Kylät 2020 verkossa

Avoimet Kylät -päivä järjestettiin lauantaina 13.6. kuudetta kertaa, tällä kertaa verkossa 597 kyläkohteen voimin. Koronakriisistä toipuvassa maassamme kylät osoittivat digitaitonsa, nopean oppimis- ja sopeutumiskykynsä sekä Suomen kartalle ladattujen materiaalien kautta uskomattoman monipuolisuutensa ja elinvoimansa.

Rikoimme some-näkyvyydessä kaikki entiset ennätyksemme. Avoimet Kylät verkossa -kartta tavoitti pelkästään Suomen Kylät ry:n FB-sivuilla lähes 60 000 henkeä. Myös Twitterissä ja Instagramissa Avoimetkylät-tunnistetta jaettiin ahkerasti. YLE ja paikallismediat uutisoivat digiloikastamme näyttävästi. Yhteinen viestimme oli, että kylillä ja niiden lähiliikuntapaikoilla on tilaa uusillekin tulijoille. Korona-aika on haastanut perinteistä keskittämisajattelua, ja nyt jos koskaan on maaseudun ja entistä paremman elämänlaadun momentum.

Alueeltamme, Länsi- ja Keski-Uudeltamaalta, osallistui tapahtumaan 14 kylää, ja sen lisäksi kolmella kylällä oli Nomadi-sovelluksella tehtyjä kyläpolkuja. Ellet ehtinyt tutustua tapahtumatarjontaan, käy www.avoimetkylat.fi sivulla tutustumassa kyliin.