Uudenmaan Vuoden Kylä

Uudenmaan Vuoden Kylä -valinnalla halutaan nostaa esille kylien monipuolista toimintaa, lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja jakaa muille hyviä esimerkkejä siitä, miten kyliä voi itse kehittää ja tehdä asioita.

Tämän vuoden hakuaika oli 29.9.–13.11. Voittajakylä esitellään Uudenmaan Kylien digilehdessä ja palkitaan kunniakirjalla. Voitto tuo maineen lisäksi mahdollisuuden osallistua valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kilpailuun. Aiempi osallistuminen ei ole este osallistua uudestaan.

Palkittava kylä voi olla pieni tai suuri. Valintaraati kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten kylän toiminnassa on otettu huomioon kestävä kehitys, miten on edistetty yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista sekä miten kylä on onnistunut viestinnässä. Myös älykäs sopeutuminen, eli palveluiden ja toimintojen järjestäminen kylässä, on yksi valintakriteereistä.

Valintaraatiin kuuluvat Uudenmaan Kylät ry:n toiminnanjohtaja ja kaksi yhdistyksen hallituksen jäsentä sekä SILMU-kylät kyläneuvoja ja kaksi kyläjaoksen jäsentä. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Uudenmaan Kylät ry ja SILMU-kylät.

Lisätietoja:
Uudenmaan Kylät ry:n toiminnanjohtaja Anu Nilsson, 050 524 9189 tai anu.nilsson@uudenmaankylat.fi 
SILMU-kylät kyläneuvoja Li-Marie Santala, 040 158 8038 tai li-marie.santala@silmu.info