Kyläralli

Kylärallia ajetaan etänä 12.6.–12.8.2021

Kylärallissa voi tutustua kyliin vaikka kotisohvalta käsin. Kylärallissa kyliä kierretään hauskoihin kylien kysymyksiin vastaillen ja leikkimielisesti kisaillen. 

Kisaa varten ladataan älypuhelimeen maksuton Action Track -pelisovellus, joka ohjaa reitillä ja rekisteröi suorituspisteet. Mobiilipelin avulla tutustutaan kylien esittelyihin sekä vastataan kysymyksiin erikoiskokeilla. 

Sovelluksessa pelin avaukseen käytä tätä QR-koodia:

Tästä linkistä peli avautuu suoraan, jos käytät mobiililaitetta, johon on asennettu Action Track -sovellus.

Peli on kaikille avoin ja maksuton ja soveltuu niin lapsiperheille kuin työ- ja harrastusporukoille. 
Ralli järjestetään yhteistyössä SILMU-kylien kanssa.

Kyläralliin on ilmoittautunut 16 kylää:
Kylien nimistä johtaa linkit kylien omiin sivustoihin tai muihin tietoihin.
Käy kylissä!

Uudenmaan Kylien alueelta:
Espoosta Kivenlahti
Inkoosta Degerby
Karkkilasta Vaskijärvi
Kirkkonummelta Veikkola
Lohjalta Karjalohja, Kärkölä, Tavola ja Routio
Raaseporista Skogby-Harparskog ja Pohjan kirkonkylä
Vihdistä Vanjärvi, Vihtijärvi ja Vihti kk

SILMU-kylien alueelta:
Lapinjärveltä Heikinkylä
Pukkilasta Kantele
Askolasta Särkijärvi

Lisätietoja:
Uudenmaan Kylät ry, Anu Nilsson, kyläasiamies, 050 524 9189, kylaasiamies@uudenmaankylat.fi
SILMU-kylät, Li-Marie Santala, kyläneuvoja, 040 158 8038, li-marie.santala@silmu.info

Vuonna 2020 Uudenmaan Kylärallia pelattiin ensimmäistä kertaa etänä

Kelit olivat kohdillaan vuoden 2020 Uudenmaan Kylärallissa, vaikka sitä pelattiinkin tällä kertaa etänä ajalla 13.-21.6.2020. Mukana oli 16 kylää erikoiskoekysymyksillään sekä lisäksi 13 kylmäasemaa, jossa oli kohdeinfoa.

Kyliltä saatuja mukavia palkintoja arvottiin kaikkien osallistujien kesken rallin päätyttyä. Joukkueita ohjasi virtuaalireitillä maksuton Action track -pelisovellus.

Uudenmaan Kylärallin etänä 2020 toteuttivat Uudenmaan Kylät ja SILMU-kylät yhdessä. Kylärallia pelattiin etänä myös muutamassa muussa maakunnassa: Päijät-Hämeessä, Satakunnassa ja Lapissa.

Kylärallia kokeiltiin Uudellamaalla vuonna 2019

Kylissä fyysisin tehtävin toteutettua Kylärallia kokeiltiin vuonna 2019 Vihdin ja Karkkilan alueella. Kyläralli on ralli jota ei voiteta vauhdilla, vaan tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla. Rallissa kisaavat tiimit suorittavat erilaisia tehtäviä erikoiskokeilla, joita järjestävät mukaan lähteneet kylät. Ideana on nauttia kesäpäivästä leikkimielisen kisan lomassa sekä tehdä kyliä tunnetuksi.

Kyläralli-konsepti pilotoitiin vuonna 2019 Kymenlaakson Kylät ry:n, Päijänne-Leader ry:n ja Uudenmaan Kylät ry:n toteuttamassa hankkeessa, jossa Kyläralli-tapahtumakokonaisuus toteutettiin Avoimet Kylät-päivänä sekä tuotettiin kaksikielinen Kyläralli-käsikirja. Kyläralli-käsikirjan avulla tapahtuma voidaan järjestää tulevaisuudessa laajemmallakin alueella ilman, että taustalla toimii suurempaa vastuuorganisaatiota.

Tutustu vuoden 2019 ralliin osoitteessa www.kylaralli.fi/uusimaa ja kurkkaa käsikirjaa täältä: www.kylaralli.fi. Lisätietoja saa myös kyläasiamieheltä.