Kestävän kehityksen viikko

Kestävän kehityksen viikkoa vietetään viikolla 39

Kestävän kehityksen viikolla nostetaan esille erilaisia käytännön esimerkkejä kestävän kehityksen työstä erityisesti maaseudulla ja käydään keskustelua kestävyyskysymyksistä. Teemaviikon aikana järjestetään toimintaa ja jaetaan vinkkejä. Toiminta voi olla ekologista, taloudellista, sosiaalista tai kulttuurista kestävyyttä edistävää, ja toiminnan voi toteuttaa esimerkiksi työpajoina, luentoina, teemapäivinä tai avoimien ovien tapahtumina.

Kestävän kehityksen viikon tapahtumia voivat järjestää eri toimijat, kuten kunnat, koulut, yritykset tai yhdistykset. Mitä kirjavampi joukko, sen parempi! Osallisuus ja yhteisöllisyys on tärkeää ja osa kestävän kehityksen viikon perusajatusta. Yhdessä luodaan vahva kestävyysbrändi maaseudulle. 

Kestävän kehityksen viikon verkkosivut: https://kestavankehityksenviikko.fi
Lisätietoa: anu.halme@uudenmaankylat.fi

Keke-viikkoa vietettiin Uudellamaalla ensimmäistä kertaa

Pohjanmaalta lähtöisin oleva Kestävän kehityksen viikko järjestettiin viime syksynä 26.9.–2.10. ensimmäistä kertaa myös Uudellamaalla, Kainuussa, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Savossa.

Ohjelmassa oli muun muassa webinaareja, kirpputoreja, kierrätystä, keppihevosten valmistusta, lähiruokatapahtumia, retkiä lähiluontoon, korjausompelua, ruuanvalmistuskurssi särkikaloista ja monenlaista muuta toimintaa.

Kiitos kaikille Keke-viikolla ohjelmaa järjestäneille! Kiitos myös kaikille tapahtumiin osallistuneille! Toivottavasti nähdään ensi vuonna uudestaan samoissa merkeissä.

Uudellamaalla järjestetty ohjelma löytyy täältä: https://uusimaa.kestavankehityksenviikko.fi/ohjelma/