Kestävän kehityksen viikko

Kestävän kehityksen viikkoa vietetään viikolla 39

Kestävän kehityksen viikolla nostetaan esille erilaisia käytännön esimerkkejä kestävän kehityksen työstä erityisesti maaseudulla ja käydään keskustelua kestävyyskysymyksistä. Teemaviikon aikana järjestetään toimintaa ja jaetaan vinkkejä. Toiminta voi olla ekologista, taloudellista, sosiaalista tai kulttuurista kestävyyttä edistävää, ja toiminnan voi toteuttaa esimerkiksi työpajoina, luentoina, teemapäivinä tai avoimien ovien tapahtumina.

Kestävän kehityksen viikon tapahtumia voivat järjestää eri toimijat, kuten kunnat, koulut, yritykset tai yhdistykset. Mitä kirjavampi joukko, sen parempi! Osallisuus ja yhteisöllisyys on tärkeää ja osa kestävän kehityksen viikon perusajatusta. Yhdessä luodaan vahva kestävyysbrändi maaseudulle. 

Kestävän kehityksen viikon verkkosivut: https://kestavankehityksenviikko.fi
Lisätietoa: anu.halme@uudenmaankylat.fi

Keke-viikko houkutteli erilaisiin tapahtumiin ja kokeiluihin

Kestävän kehityksen viikolla järjestettiin eri puolilla Uuttamaata parikymmentä tapahtumaa. Teemaviikolla pohdittiin myös, miten itse voi vaikuttaa sosiaaliseen, taloudelliseen ja ekologiseen kestävyyteen. Viikon ajankohdaksi on vakiintunut viikko 39, joka tänä vuonna oli 25.9.–1.10. Uusimaa oli mukana toista kertaa.

Ohjelmassa oli erilaisia markkinoita, tekstiilikeräystä, kirppareita, vaatteiden korjausta ja tuunausta, tutustumista biohiiletykseen, pyöräilytapahtuma, kierrätysaiheinen muskari, slow foodia,  tutustumista sieniin ja juureksiin, saatiin tietoa luomutilan biologisesta monimuotoisuudesta, valmistettiin välipalaa lähituotteista, tutustuttiin eri omenalajikkeisiin ja niiden hoitoon sekä päivitettiin luontosuhdetta.

Suuret kiitokset kaikille ohjelmaa järjestäneille ja tapahtumiin osallistuneille! Nähdään taas ensi vuonna, jolloin Kestävän kehityksen viikko järjestetään 23.–­­29.9.

Sieniä aseteltuina työpöydälle tunnistusta varten. Työpöydän ympärillä neljä tunnistustehtävään osallistuvaa.
Vihtijärven Marttojen tapahtumassa tunnistettiin sieniä.
Pyöräilytapahtuamssa pihalla polkupyöriä ja tapahtumaan osallistujia.
Jalotus ry järjesti Satulaan-pyöräilytapahtuman.
Suomen luontokeskus Haltian rakennus.
Suomen luontokeskus Haltiassa pääsi päivittämään luontosuhteensa.