Hyödyllistä

Uutiskirje 5/2020

Uusimmassa uutiskirjeessämme on mm. Uudenmaan Vuoden Kylästä, digilehdestämme, Suomen Kylien palkintogaalasta ja Vuoden valtakunnallisesta kylästä. Lue uusin uutiskirje tästä.

Edelliset uutiskirjeet 4/2020, 3/2020, 2/2020, 1/2020, 6/2019, 5/2019, 4/2019, 3/2019, 2/2019 ja 1/2019 tässä.


Kyläavust
ajan palveluita

Uudenmaan Kylät ry tarjoaa kyläavustajan palveluita kyläläisille useammankin kylän alueella hintaan 10 €/h + kilometrikorvaukset. (Kyläavustajan kotoa työn tekopaikkaan ja takaisin 0,43 €/km.)
Kyläavustaja voi mm. siivota, pestä ikkunoita, leikata nurmikkoa, luoda lunta ja tehdä muita puutarhatöitä. Voit myös kysyä apua kauppa-asiointiin.

Soita Jukka-Pekalle 041 707 6874, jos asut sopivan matkan (max 50 km) päässä Karkkilasta. Jukka-Pekka tarjoaa myös kuljetuspalveluja, kuten kaatiskuormien viemistä.

Soita Samille 041 728 2858, jos asut sopivan matkan (max 50 km) päässä Lohjalta. Sami tarjoaa myös pienimuotoisia autonhuoltotöitä, kuten esimerkiksi lampun vaihtoa.

Soita Michaelille 046 882 0832, jos asut sopivan matkan (max 50 km) päässä Sammatista. Michael tarjoaa myös apua ATK-asioissa sekä kalusteasennuksia.


Maksuttomat ja hyödylliset etäkoulutukset ja webinaarit

Tervetuloa etäkyläkahveille torstaina 14.1.2021 klo 17.30!
Aiheena on työturvallisuus talkoissa ja tapahtumissa.
Tervetuloa työturvallisuuden työpajaan! Pohditaan yhdessä, kuinka teidän yhteisönne ennakoivaa työturvallisuustyötä voidaan kehittää. Illan aikana otetaan huomioon osallistuvien yhteisöjen erityispiirteet ja mietitään yhdessä hyviä käytäntöjä.
Järjestäjä: Päijät-Hämeen Kylät ja Heimohautomo -hanke
LINKKI>>


Valtakunnallisen kyläelokuvafestivaalin finalistit
katsottavissa YouTubessa ja niitä voi myös äänestää!
Lisätiedot https://kylaelokuva.wordpress.com/
Ja tässä tuubilinkki yhdeksän finalistielokuvan katselemiseen + äänestämiseen: https://youtu.be/wRigFeyVYDY


Suomen Kylät ry tarjoaa kyläyhdistyksille ja Leader-ryhmille juridista neuvontapalvelua

Suomen Kylät ry tarjoaa jäsenyhdistyksilleen maksutonta juridista neuvontapalvelua yhden tunnin / oikeustapaus. Palvelun kautta yhdistysten on mahdollista saada neuvoja sekä apua juridisissa kysymyksissä, mm. hallintoon, verotukseen ja työoikeuteen liittyvissä asioissa.
Palvelun tuottaa Suomen Kylät ry:n ostopalveluna Lakiasiaintoimisto Siro / varatuomari Tommi Siro. Tommille voi soittaa numeroon 040 550 7635 perjantaisin kello 09.30 – 12.00.
Mikäli Tommi ei pysty heti puheluun vastaamaan, voitte jättää hänelle soittopyynnön tekstiviestillä; soittopyyntöön merkintä, että yhteydenotto koskee Suomen Kylät ry:n juridista neuvontapalvelua.  
Epäselvissä juridisissa kysymyksissä kynnys yhteydenottoon kannattaa pitää matalana, jotta jäsenyhteisöissä vältytään mahdollisilta jälkikäteisiltä oikeudellisilta harmeilta.


Uudenmaan Kylät -digilehti

Uudenmaan Kylät -digilehti ilmestyy vuosittain vuodenvaihteen tienoilla. Lehden tarkoituksena on nostaa esille uusmaalaisia kyliä ja tuoda tutuksi kylätoimintaa. Lehdessä esitellään Uudenmaan Vuoden Kylä ja kerrotaan ajankohtaisista kylätoimintaan liittyvistä aiheista.

Lehteä tullaan jakamaan digitaalisesti kaikille Uudenmaan Kylien rekisterissä oleville yhteyshenkilöille ja se julkaistaan nettisivuillamme ja Facebookissa. Teemme sille myös Facebookin kautta mainontaa Uudenmaan alueella. Lehti on vapaasti jaettavissa seuraavan lehden ilmestymiseen asti eli vuoden ajan. (Ja sen jälkeenkin se säilyy arkistossa.) Lehteä voidaan myös painattaa tarvittaessa. Lehden taittaa Happy Branding Company.

Lehdessä kaikki jutut ovat kaksikielisesti niin, että aukeamalla on suomeksi toinen A4 ja ruotsiksi toinen A4 -sivu. Jutuissa yhteinen kuva/kuvat ja kuvatekstit molemmilla kielillä. Jokaisen sivun alalaidassa on ¼ sivun mainostila (se voidaan jakaa myös kahteen osaan). Lisäksi takasivulla on yksi 2/3 mainospaikka tai kaksi 1/3 sivun mainospaikkaa.

Mainoshinnat ovat seuraavat:

1/8 sivua 210 x 75 mm 250 €
1/4 sivua 420 x 75 mm 500 €
Takasivun 1/3 420 x 99 mm 600 €
Takasivun 2/3 420 x 198 mm 1200 €

Ota yhteyttä kyläasiamieheen, jos sinulla on hyvä juttuaihe lehteen tai haluat mainostaa lehdessä.


Kylätalot kehitykseen hankkeemme avulla

Kehittyvät kylätalot-hankkeessa autamme kylätaloja huolto- ja turvallisuusasioissa, markkinoinnissa ja kehittämisideoissa. Lue lisää täältä.

 

 

Me Miehet -hankkeen kautta mukavaa toimintaa kylän miesväelle.

Käypä kurkkaamassa.

 

Käännökset

Autamme käännöstöissä suomenkielestä ruotsinkieleksi kohtuulliseen hintaan. Ota yhteyttä toimisto@uudenmaankylat.fi tai puh. 040-834 3758.