Vihtijärven vaalipaneelissa keskusteltiin kylistä ja kyläkouluista 

Uudenmaan Kylien ja Vihtijärven kyläyhdistyksen järjestämään vaalipaneeliin otti osaa ehdokkaita seitsemästä eduskuntapuolueesta. Paneelissa pureuduttiin erityisesti kylien elinvoimaisuuteen ja kyläkouluihin. Keskustelu kävi vilkkaana ja hyvässä hengessä. 

Oikeus asua siellä missä sydän on 

Aika lailla selvältä näytti käsitys siitä, että joka niemeen ja notkelmaan ei väkeä riitä. Mutta sitä pidettiin tärkeänä, että asumispaikan voi valita oman mieltymyksensä mukaan. Siihen löytyi liuta käsityksiä, miten kyliä saadaan pidettyä asuttuina ja niihin uusiakin asukkaita. Tai saataisiin uusia asukkaita; huutia saivat nimittäin niin kaavoituksen ja rakentamislupien saamisen kankeus kuin mahdollisuus muuttaa vapaa-ajan asuntoja vakituisiksi asunnoksi.  

Sen lisäksi, että on olemassa se paikka, jossa asua, pidettiin välttämättömänä toimivaa vesi- ja viemäriverkostoa, pätkimätöntä sähköverkkoa sekä varmaa nettiyhteyttä. Todettiin myös se, että vaikka kylän tekevät sen asukkaat, tarvitaan myös paikkoja, joissa kokoontua. 

Kyläkoulut ovat tärkeitä 

Keskustelussa ei jäänyt epäselväksi se, että kyläkouluja pidetään tärkeinä. Kuitenkin niin, että aina jossain kohtaa kulkee se raja, milloin koulun ylläpitäminen on järkevää. Lisäksi tuli esille, että kaivataan erilaisia ratkaisuja, jotka edistäisivät myös pienempien koulujen toimintamahdollisuuksia. Esimerkiksi kuntien välisessä yhteistyössä koettiin olevan kehittämisen paikka. 

22.3. järjestetyssä vaalipaneelissa olivat mukana Leevi Pursiainen (kok.), Maiju Tapiolinna (ps.), Matti Saarni (vihr.), Heidi Seppälä (r.), Ari Mönttinen (kd.), Lotta Paakkunainen (kesk.) ja Joona Räsänen (sd.).