Uusia tuulia Uudenmaan Kylät ry:ssä

Nyt voit vaikuttaa vastaamalla kyselyyn!

Uudenmaan Kylät ry on parhaillaan suunnittelemassa uutta hanketta. Nyt on loistava mahdollisuus nostaa kylätoimintaa vielä uudelle tasolle tuomalla muualla Suomessa löydettyjä hyviä käytäntöjä tänne. Voimme myös jakaa tällä alueella luotuja rakenteita muualle. Uusimaa on toiminut Suomen Kylät ry:n Työtä kylästä -hankkeessa jo pitkään, joten mm. siitä voisimme jakaa kokemuksiamme muille.

Kylätalojen kartoitus on yksi Uudenmaan Kylien tulevaisuudessa toteutettavista asioista. Toivommekin kaikilta uusmaalaisilta ideoita siitä, mitä kaikkea voisimme liittää tähän kartoitukseen.

Kylätoiminnan suunnitelmallinen eteenpäin vieminen on nykyään mahdollista monin eri keinoin. Tarjoamme erilaisia palveluja kyläsuunnitelmien laatimiseen. Kyläsuunnitelma on erittäin hyvä tapa saada koko kylä tai kaupunginosa tietoiseksi siitä, mitä on tarjolla ja miten omaa aluettaan voi kehittää.

Käy vastaamassa kylätoiminnan kyselyymme: Täytä lomake

Kesällä 2018 Uudenmaan Kylät ry:ssä vaihtui kyläasiamies ja puheenjohtaja

Kyläasiamies tulee edelleen Vihdistä

Olen Uudenmaan kyläasiamies Anu Nilsson. Asun mieheni ja teini-ikäisen poikani sekä yhden kissan kanssa Vihtijärvellä.

Luin Vihdin kirkonkylällä ylioppilaaksi, opiskelin Lahdessa vaatetusteknikoksi ja Lohjalla opistotason merkonomiksi. Ihan äskettäin suoritin isännöinnin ammattitutkinnon. Kylätoiminta veti minut vahvasti mukaan vuonna 2011, kun hyppäsin pois mediatutkijan oravanpyörästä ja aloitin kolmivuotisen hankepestin kyläkoordinaattorina Vihtijärvellä.

Hanketoiminnasta olen saanut kokemusta myös rahoittajan puolelta, kun olen toiminut Ykkösakseli ry:ssä sekä hallituksessa, että hankeneuvojana. Yhdistystoiminta on minulle erittäin tuttua. Olen mukana monessa yhdistyksessä omalla kylälläni ja olen toiminut myös Vihdin asukas- ja kylätoiminta ry:ssä.

Olen jo ihastunut kyläasiamiehen työhön. Saan tavata intohimoisesti kylätoimintaan suhtautuvia ihmisiä ja minut on otettu hyvin vastaan mihin tahansa olen mennytkin. Myös Suomen Kylät ry sekä kyläasiamiesten verkosto antaa tukea minulle – noviisille – hienosti. Nyt odottelen innolla, että pääsen tutustumaan kaikkiin alueeni kyliin ja kylätoimijoihin, joita en vielä tunne. Kutsuthan minut kylään!

Uusi puheenjohtaja on lohjalainen kyläaktiivi

Olen Uudenmaan Kylät ry – Nylands Byar r.f. puheenjohtaja Heikki Hanhimäki. Asun vaimoni ja suomenajokoiran kanssa Routiolla Lohjalla.

Olen tietotekniikan asiantuntija ja kylätoimintaan tulin mukaan Lohjalla toteutetun lähidemokratian aluetoimikuntien kautta. Olen nykyisin Karstu-Paloniemi-Routio aluetoimikunnan, Lohjan Kylät ry:n ja Routioseura ry:n puheenjohtaja.

Tavoitteenani on elävöittää kylätoimintaa kaikilla toimialueillani, erityisesti pyrin kehittämään ratkaisuja, jotka helpottavat toimintaan mukaan tulemista ja tekevät kylätoiminnasta mukavaa.

Tervetuloa mukaan Uudenmaan Kylien toimintaan, nostetaan Uusimaa omaan arvoonsa!