Uudenmaan Vuoden Kylä 2021 -kilpailu

Uudenmaan Kylät ry ja SILMU-kylät hakevat yhteistyössä Uudeltamaalta aktiivista ja suunnitelmallista kylää vuoden 2021 uusmaalaiseksi kyläksi. Uudenmaan Vuoden Kylä -valinnalla haluamme nostaa esille kylien monipuolista toimintaa, lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja jakaa muille hyviä esimerkkejä siitä, miten kylissä voi itse kehittää ja tehdä asioita.

Voittajakylä esitellään Uudenmaan Kylien digilehdessä ja palkitaan kunniakirjalla. Voitto tuo mahtavan maineen lisäksi mahdollisuuden osallistua valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kilpailuun.

Haku Uudenmaan Vuoden Kyläksi 2021 on auki 14.9. –11.10.2020. Täytä sähköinen hakulomake sekä lähetä mahdolliset liitteet sähköpostitse kyläasiamiehelle/kyläneuvojalle 11.10.2020 mennessä. Kilpailu on avoin kaikille alueen kylille ja ehdotuksen voi tehdä kylällä toimiva yhdistys tai yhteisö.

Palkittava kylä voi olla pieni tai suuri ja valintaraati kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten kylässä on otettu huomioon kestävä kehitys toiminnassa, miten on kehitetty yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista sekä miten kylä on onnistunut viestinnässä. Myös älykäs sopeutuminen, eli palveluiden ja toimintojen järjestäminen kylässä, on yksi valintakriteereistä.

Valintaraatiin kuuluvat Uudenmaan Kylät ry:n kyläasiamies ja kaksi yhdistyksen hallituksen jäsentä sekä SILMU-kylät kyläneuvoja ja kaksi kyläjaoksen jäsentä.

Kisan ehdokaskylät julkaistaan 12.10. ja voittajakylä palkitaan marraskuussa.

Lisätietoja:

Uudenmaan Kylät ry:n kyläasiamies Anu Nilsson, 050 5249 189 tai kylaasiamies@uudenmaankylat.fi

SILMU-kylät kyläneuvoja Li-Marie Santala, 040 158 8038 tai li-marie.santala@silmu.info