Tervehdys Rusutjärveltä, eteläisestä Tuusulasta!

Kuten monia muitakin yhdistyksiä on vallitseva koronatilanne rajoittanut suuresti kyläyhdistyksemme Rusutjärvi-seura ry:n toimintaa. Vuoden 2021 aikana ei tuttuja, koko perheen tapahtumia päästy lainkaan järjestämään.

Rusutjärveltä löytyy onneksi vielä perinteistä talkoohenkeä, jota Covid 19-virus ei lannistanut. Hyvässä hengessä, rajoitukset huomioiden Rusutjärvellä syntyi talkoovoimin mm. uimarannalle pienille rannankäyttäjille hiekkalaatikko, yhteisille rannoille polttopuita nuotiopuiksi sekä kylän viihtyvyyttä lisäämään kukkaistutuksia. Kaunis kylä on asukkaille tärkeä asia ja kylän siisteydestä huolehditaan siivoustalkoilla.

Lisääntynyt ulkoilu ja luonnossa liikkuminen näkyi myös Rusutjärvellä. Lähiseudun asutuskeskuksista sekä kaupungeista oltiin sankoin joukoin nauttimassa upeasta maalaismaisemasta. Aivan erityinen vetonaula oli ja on Rusutjärven uimaranta.

Kesällä ranta tarjoaa monipuolisine vesivälineineen sekä kioskin herkkuineen hienon rantapäivän. Talvi- ja avantouimareille Rusutjärven uimaranta on todellinen helmi. Lämpimät, maksuttomat pukeutumistilat sekä lajin vaatimat varusteet ovat olleet ahkerassa käytössä. Päivittäin kävijöitä on kymmenittäin, parhaimpina jopa sadan kävijän määrää on lähestytty. Lajin harrastajat ympäri Keski-Uuttamaata ovat löytäneet Rusutjärvelle.

Rusutjärvi-seura ry:ssä katsomme toiveikkaina vuoteen 2022 ja olemme intoa puhkuen valmiina toimintaan ja tapahtumiin.

Rusutjärvi-seuraan voi tutustua uudistuneilta kotisivuiltamme www.rusutjarviseura.fi.

Teksti ja valokuva: Katri Luostari