Uudenmaan Vuoden Kylä 2021 kisaajat

Mikä näistä kylistä on Uudenmaan Vuoden Kylä 2021: Antskog Raaseporissa, Borgby-Hertsby Sipoossa, Kulloo Porvoossa, Ohkola Mäntsälässä, Tolkkinen Porvoossa vai Valkjärvi Nurmijärvellä?

Esittelemme kisaajat Uudenmaan Vuoden Kylä 2021 ehdokaskortein:

Uudenmaan Kylät ry:n ja SILMU-kylien yhteistyössä toteuttamalla Uudenmaan Vuoden Kylä -valinnalla halutaan nostaa esille kylien monipuolista toimintaa, lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja jakaa muille hyviä esimerkkejä siitä, miten kylissä voi itse kehittää ja tehdä asioita. Kilpailu on ollut avoin kaikille alueen kylille. Voitto tuo mahtavan maineen lisäksi mahdollisuuden osallistua valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kilpailuun.

Palkittava kylä voi olla pieni tai suuri ja valintaraati kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten kylässä on otettu huomioon kestävä kehitys toiminnassa, miten on kehitetty yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista sekä miten kylä on onnistunut viestinnässä. Myös älykäs sopeutuminen, eli palveluiden ja toimintojen järjestäminen kylässä, on yksi valintakriteereistä.

Valintaraatiin kuuluvat Uudenmaan Kylät ry:n kyläasiamies ja kaksi yhdistyksen hallituksen jäsentä sekä SILMU-kylät kyläneuvoja ja kaksi kyläjaoksen jäsentä.

Lisätietoja:

Uudenmaan Kylät ry, kyläasiamies Anu Nilsson, 050 524 9189, kylaasiamies@uudenmaankylat.fi, www.uudenmaankylat.fi

SILMU-kylät, kyläneuvoja Li-Marie Santala, 040 158 8038, li-marie.santala@silmu.info, www.itukylat.fi