Avoimet Kylät -päivä ja Kyläralli vietettiin kauniissa kesäsäässä

Viime lauantaina 8.6.2019 vietettiin Avoimet Kylät -päivää kauniissa kesäsäässä. Valtakunnallisesti päivä järjestettiin viidettä kertaa, 639 tapahtuman voimin.
Länsi- ja Keski-Uudellamaalla oli 39 tapahtumaa mukana eri puolelta aluettamme. Eniten aktiivisuutta löytyi Lohjalta. Lohja sijoittautui koko maan kuntien joukossa 10 parhaan joukkoon.
Lohjalla järjestettiin tosi monipuolista toimintaa. Mukana oli muun muassa kesätorin ja -kahvilan avajaisia, eri kirppiksiä, kukkien, yrttien ja vihannesten myyntiä, rantatapahtumaa, luontopolkua, erilaisia kilpailuja, sählyturnausta, frisbeegolfin avajaiset, Suvistartti ja polkupyörä-autorata kilpailua.
Tässä vielä lista Avoimet Kylät 2019 meidän alueen tapahtumista ja www.avoimetkylat.fi sivuilta löydät kaikki paikat valtakunnallisesti. Laitathan kalenteriin ensi vuoden Avoimet Kylät tapahtuman lauantaina 13.6.2020!

Lauantaina järjestettiin myös Kyläralli tapahtuma Vihdin ja Karkkilan alueella.

Kylärallia kierreltiin kuudessa kylässä. Vihtijärvi, Haavisto, Vaskijärvi, Vanjärvi, Otalampi ja Selki olivat järjestäneet leikkimielisiä kilpailuja ja tehtäviä erikoiskoe-pisteille.
Oli possupeliä, keppihevosratsastusta, lintutunnistusta, traktorimerkin tunnistusta, hirren veistoon tutustumista ja runon tekoa.

 

Kilpailussa jaettiin runsaasti palkintoja eri sarjoissa. Parhaat Pisteet sarjassa voitti Me Miehet -hankkeen kolmihenkinen tiimi, toiseksi tuli tiimi nimeltä 2+3 ja kolmanneksi Ratsuni on Datsuni -tiimi, joka myös voitti kylien äänestyksessä paras Tyyli palkinnon. Parhaana Tiiminimenä palkittiin Kaksi Cowboyta ja Heinähattu.

Kyläralli järjestettiin ensimmäistä kertaa Uudellamaalla. Viime vuonna se järjestettiin Iitissä ja siitä Kymenlaaksossa virisikin idea tehdä aiheesta hanke. Kyläralli-hanke on Kymenlaakson Kylät ry:n, Päijänne-Leader ry:n ja Uudenmaankylät ry:n toteuttama.

Osallistujilta tuli kaikilta tosi positiivista palautetta. Kaikilla oli ollut oikein mukava päivä, kyliä kierrellen ja tutustuen niiden eri toimintaan. Monelta tulikin toivomus, että rallia ajettaisiin ensi vuonna uudelleen.

Kuvat: Jeanette Kauppala