Kiitos kuluneesta vuodesta

Vuosi 2019 meni todella nopeasti. Uudenmaan Kylät ry:n Kestävä kylä 2-hanke loppui toukokuussa, mutta kyläsuunnittelua jatkettiin vielä sen jälkeen ja jatketaan vielä ensi vuonnakin. Raaseporissa tehtiin myös kaupungin kanssa yhteistyötä ja ehkä kyläsuunnittelu otetaan tulevaisuudessa osaksi kaupungin ja kylien välistä yhteistyötä.

Kyläralli- hankkeessa yhdessä Kymenlaakon ja Päijät-Hämeen kanssa järjestettiin jokainen hienot Kylärallit Avoimet Kylät -päivänä muiden tapahtumien ohella. Oma rallimme Vihti-Karkkila-alueella oli huikea kokemus ja oppia rallitapahtuman järjestämisestä saatiin runsaasti.  Toteuttamisesta tehtiinkin hankkeessa Kyläralli-käsikirja, joka on juuri menossa painoon. Seuraavalle toteuttajalle on nyt hyvät ohjeet valmiina. Kuka ottaisi kopin? Lupaamme auttaa!

Kehittyvät Kylätalot -hanke alkoi syksyllä ja siinä pidimme työpajan, jossa keskusteltiin ja jaettiin kokemuksia sekä mietittiin mitkä asiat koetaan tärkeimmiksi kehittämisen kohteiksi kylän tiloja ajatellen. Mukana hankkeessa on kymmenkunta kylää eri puolilta aluettamme. Mukaan voi tulla vielä, kun reilu vuosi on hankeaikaa jäljellä. Tulossa on asiaa viestinnästä ja markkinoinnista, rahoituskanavista ja kylätalojen huolto ja turvallisuusasioista.

Kiitos kaikille kylille ja kyläläisille. Nyt on hyvä hetkeksi hengähtää ja viettää rauhallista joulunaikaa. Nähdään ensi vuonna!