Sadat kylät somettavat tulevana lauantaina

Kesäkuun toisena lauantaina vietetään kahta valtakunnallista tapahtumapäivää: Kyläkauppapäivää ja Avoimet kylät -päivää ja samalla Uudellamaalla ajetaan myös Kylärallia. Tapahtumat muistuttavat Suomen kylien monista mahdollisuuksista ja lähipalveluiden merkityksestä.

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna verkossa 12. kesäkuuta. Kylät julkaisevat erilaista sisältöä omilla kanavillaan. Kaikki mukana olevat kylät löytyvät avoimetkylat.fi-verkkosivustolta. Kylien linkit ja sisällöt esittelevä kartta julkaistaan tapahtumapäivänä klo 6.00. Karttaa selailemalla näkyy mitä sisältöjä kylä julkaisee ja mistä sisältöjä pääsee katsomaan. Somessa tapahtumajulkaisut löytyvät tunnisteilla #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

— Viime vuonna päätimme toteuttaa ensimmäistä kertaa tämän tapahtuman verkossa ja se kyllä kannatti, sillä kylät saivat upeasti näkyvyyttä somessa! Nyt halusimme jälleen tehdä tapahtuman pääosin verkossa, pienet live-tapahtumatkin mahdollistaen sekä kannustaa kyliä lisäämään näkyvyyttään sosiaalisen median kanavissa. Kylien oma aktiivinen viestiminen tukee hyvin myös käynnissä olevaa maallemuuttobuumia, kertoo Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinne.

Tapahtumaan ilmoittautuneet kylät ovat intoutuneet tekemään muun muassa videoita, digitarinoita, kuvagallerioita ja retkeilyreitistöjä. Kylät ovat saaneet vapauden suunnitella ja tuottaa kaiken sisällön itse omille alustoilleen. Päivän isompana tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja kylien yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Tavoitteena on saada kylien kiinnostavat lähimatkailukohteet parrasvaloihin ja tuoda uusia käyntikohteita matkailijoiden tietoisuuteen. Ensimmäistä kertaa tapahtumaan otettiin mukaan myös kunnat. Kunnat voivat markkinoida esimerkiksi kylien vetovoimatekijöitä ja asuinalueita mahdollisille maallemuuttajille.

Suomen Kylät ry toteuttaa Avoimet Kylät verkossa päivän yhteistyössä Päivittäistavarakauppa ry:n Kyläkauppapäivän kanssa. Kyläkauppapäivä-tapahtuma muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä. Kyläkauppapäivän kyläkaupat julkaistaan samalla karttapohjalla tapahtumapäivänä. Somesta kohteet löytyvät #Kyläkauppapäivä-tunnisteella. — Lähimatkailun ja kesäasuntokunnissa tehtävän etätyön lisääntynyt suosio näkyy kyläkaupoissa, vaikka niiden määrän laskevaa trendiä ei vielä olekaan käännetty. Myös monipaikkainen asuminen ja maallemuutto edellyttävät palveluita, joten kyläkauppojakaan ei ole varaa menettää, sanoo johtaja Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa ry:stä.

Lue lisää Kylärallista.