Avoimet kylät 2018

Vierailin kauniina lauantaipäivänä Veikkolassa, Immulassa, Karjalohjalla ja Sammatissa. Yritin myös käydä Grundjössä mutta navigaattori vei minut vain keskelle metsää ja käännyin takaisin. Jäi kuulemma yksi kilometri ajamatta. Tässä yksi asia jota pitää ensi vuonna muistuttaa. Toinen asia joka ihmetytti oli puuttuvat tienvarsikyltit. Mistähän johtui ettei esimerkiksi Karjalohjalla ollut ensimmäistäkään Avoimet Kylät kylttiä?

Veikkolapäivä

Perinteistä Veikkolapäivää vietettiin Koskentorilla, alue täyttyi nopeasti jutellessani paikallisten kylätoimijoiden kanssa. Sain kuulla muun muassa vireästä nuorisotoiminnasta ja paikallisesta teatteritoiminnasta joka myöskin ulottui nuorten piiriin. Tanssit jäivät tällä kertaa väliin.

Immulan lastentapahtuma

Vilinää ja vilskettä Immulan työvaentalon pihalla, perinteiset Olympialaiset joihin itsekin osallistuin muutama vuosi takaperin.

Unkan kylätori ja pihakirppis

Unkan baarin edustalla oli menoa ja vilskettä, linja-autokin oli pysähtynyt paikalle.

Kävelykierros

Sammatissa perinteiden ja kulttuurin vaaliminen oli Avoimien Kylien päivänä loistossaan, osallistuin kirkon esittelykierrokseen ja sain kuulla muun muassa että Sammatin kirkossa saarnasivat 1800-luvun lopulla maallikot, kirkon jäätyä ilman kappeliseurakunnan asemaa.