I Vaskijärvi firade man Öppna Byar dagen ordentligt

I Vaskijärvi ordnade man tre olika evenemang under Öppna Byar dagen 9.6.2018. Byaombudet märkte till sin glädje , att vägskyltarna också visade till alla dessa evenemang.

 

 

 

 

 

 

På Lempistö gård hade man öppna dörrar med loppis och kafé. Man kunde också få se de juvliga bodarna som var ombyggda till logiutrymmen, B&B morgonmålsrummet samt bastuutrymmena. Man kunde också prova den varma badtunnan. På gårdsplanen hade man byggt för alla barn och barnasinnade en mäktig äventyrsbana, var man kunde bland annat dribbla med en boll, skjuta med vattenpistol burkar och klara av en lasergränd.

 

 

 

 

 

 

I Vaskijärvis Paanu ordnade man en kurs att baka karelskapiroger. Bakverken fördes sedan över vägen till kaféets öppnande. De var verkligt vackra och goda piroger.  På byabodens gård kunde man också bekanta sig med mölkky spelet och Karkkila Karjalaseutu ry:s verksamhet.

 

 

 

 

 

 

I motorsågsmuseumet fanns det motorsågar så det förslog! Lanas husbonde presenterade sin samling stolt och med orsak. Lanas husmors fågelfotoutställning var fint framsatt i Lidergalleriet.

12.6.2018 AN