Byarally

Nylands Byarally spelas i år på nätet

Att delta i Byarallyt på distans är ett nytt sätt att resa på landsbygden och njuta av en dag i byarna via en lekfull byafrågesport. Under spelets gång färdas man i byarna i Nyland från soffan där hemma och det utlovas roliga och krävande delsträckor. Starten går lördagen 13.6 klockan 12.00 och det lottas ut fina priser bland alla deltagare. Lagen deltar i tävlingen med den avgiftsfria Action track -spel appen.

I år förverkligas Nylands Byarally på distans av Nylands Byar rf och SILMU-byar tillsammans och nu söker vi efter byar som vill vara med och arrangera virtuella delsträckor. I år är det speciellt lätt att delta därför att det bara behövs några få frågor, med fyra svarsalternativ, som berör den egna byn. Vad kunde frågesportens tema vara för din bys del – naturmål, friluftsområden, servicen i byn, områdets historia, kultur eller föreningshusets historik?

Om du blev intresserad av att arrangera ett Byarally på distans så kontakta oss och anmäl er med.

Tilläggsuppgifter:
Nylands Byar rf, Anu Nilsson, byaombud, 050 524 9189, kylaasiamies@uudenmaankylat.fi
SILMU-byar, Li-Marie Santala, byarådgivare, 040 158 8038, li-marie.santala@silmu.info

Byarally-konceptet provades år 2019 i Nyland

Byarallyt är ett rally, som man inte vinner med fart, utan med stil, kunskap och taktik. De tävlande lagen utför olika uppgifter vid specialstationerna, som de deltagande byarna har ordnat. Idén är att njuta av sommardagen under en lekfull tävling samt göra byarna bekanta.

Byarally-konceptet provades år 2019 i Kymenlaakson Kylät ry:s, Päijänne-Leader ry:s och Nylands Byar r.f.:s genomförda projekt. Byarally evenemanghelheten utfördes under Öppna Byar -dagen och man producerade en Byarally handbok både på svenska och finska. Med hjälp av handboken kan man i framtiden ordna evenemanget på ett större område, utan att det behöver verka någon större ansvarsorganisation i bakgrunden.

Bekanta dig med senaste års Byarally på www.kylaralli.fi/uusimaa och handboken hittar du här. Tilläggsuppgifter fås också av byaombudet.