Paljon keskustelua Raaseporin Kylätreffeillä

Raaseporin kaupungin ja Uudenmaan Kylien yhteisillä kylätreffeillä 28.10. Pohjassa keskusteltiin innokkaasti, sekä suomeksi että ruotsiksi. Raaseporin kaupungin kehitysjohtaja Jennifer Gammals alusti iltaa esittämällä mahdollisuuden käyttää kyläsuunnittelua välineenä kaupungin ja kylien yhteistyössä. Kyläasiamies kävi läpi kyläsuunnittelun idean ja mahdollisia toteutustapoja sekä esimerkkejä. Oman kylänsä kokemuksesta kertoi Piia Hasselberg  Skogbystä, jossa parhaillaan on kyselyn aika heidän kyläsuunnitteluprosessissaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Illan aikana saatiin myös tietoa Uudemaan Kylien uudesta Kehittyvät Kylätalot -hankkeesta, jonka yhteistyökuvioissa on mukana myös Me Miehet -hanke. Kimmo Sainio ja Pekka Anttila kertoivat miesten syrjäytymistä vähentämään tähtäävästä hankkeestaan ja siitä, miten vapaaehtoisten miesten ryhmä voisi vaikka auttaa kylätalojen huoltotöissä. Molemmat hankeet herättivät kiinnostusta ja keskustelua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaupungin tahtotilasta auttaa kyliä keskusteltiin vilkkaasti. Illan päätteeksi tultiin siihen tulokseen, että kyläsuunnittelu voisi olla hyvä yhteistyömuoto kylien ja kaupungin välillä. Uuden yhteistyömuodon lisäksi Jennifer lupasi viedä kaupungille viestiä siitä, että kylien elinvoimaisina pitäminen tulisi lisätä kaupungin strategiaan. Asian eteenpäin viemiseksi ja kyläsuunnitelmien tilanteen kartoittamiseksi uudet Raaseporin Kylätreffit pidetään maalis-huhtikuussa.