Vanjärvellä pidettiin puheita

Pirkko Kaskisen siirtymistä eläkkeelle juhlistettiin Vanjärven seurojentalolla maanantai-iltana 20.8.2018. Kakkukahvien jälkee ohjelmassa oli puheita ja onnitteluviestejä monilta eri tahoilta. Tervehdyksensä Pirkolle toivat muiden muassa Suomen Kylät ry, Ykkösakseli ry, Vihdin asukas- ja kylätoiminta ry sekä Vihdin kunta. Pirkkoa muistivat myös monet kylät, kuten Rusutjärvi ja Veikkola.

Holger Wikström kertoi puheessaan hänen ja Pirkon pitkästä yhteisestä taipaleesta Uudenmaan Kylät ry:ssä. Viakas ry:n onnittelut toivat Paula Eerola ja Kai Viherkanto.

Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinteen puheessa päästiin lopulta kylänraitilta sarjamurhaajan kyytiin, hyvät naurut saaneen vitsin muodossa tosin.  Veikkolalaisilta Pirkko sai heidän ensimmäisen kyläsuunnitelmansa signeerattuna, Veikkola-hupparin sekä runon lausuttuna juuri hänelle. Viimeisin oli Pirkolla kuulemma ihan uusi kokemus.

Uudenmaan Kylät ry antoi Pirkolle Suomen Kylien hopeisen ansiomerkin työstä kylätoiminnan hyväksi.
Juhlat olivat oikein onnistuneet ja sankari hyvin onnellinen, vaikkakin vähän myös haikeilla mielin kyläasiamiehen töistä pois jäädessään.

AN, kuvat AN ja Henrik Hausen