Onko yhdistyksellänne käyttöä vanhalle kirjoituskoneelle?
Tarjolla vanhoja kirjoituskoneita vaikkapa koristeeksi kylätalolle. Lue lisää täältä.
Raaseporin kaupungin ja Uudenmaan Kylien yhteisillä kylätreffeillä 28.10. Pohjassa keskusteltiin innokkaasti, sekä suomeksi että ruotsiksi. Raaseporin kaupungin kehitysjohtaja Jennifer Gammals alusti iltaa esittämällä mahdollisuuden käyttää kyläsuunnittelua välineenä kaupungin ja kylien yhteistyössä. Kyläasiamies kävi läpi kyläsuunnittelun idean ja mahdollisia toteutustapoja sekä esimerkkejä. Oman kylänsä kokemuksesta kertoi Piia Hasselberg Skogbystä, jossa parhaillaan on kyselyn aika heidän kyläsuunnitteluprosessissaan….
Vallitsevan koronatilanteen vuoksi on yhdistyksen hallitus päättänyt siirtää vuosikokouksen pidon syksyyn. Ilmoitamme tarkasta ajankohdasta myöhemmin ja seuraamme valtionhallinnon suosituksia ja päätöksiä. Pidetään huolta itsestämme ja toisista! Uudenmaan Kylät ry:n hallitus
Haku on alkanut. Onko sinun kyläsi Uudenmaan Vuoden Kylä 2021? Lue lisää tästä ja täytä hakulomake.
Uudenmaan Kylät ry toimii viranomaissuositusten mukaan koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Pyrimme hoitamaan kaikki yhteydenotot sekä tapaamiset sähköisesti. Mikäli tämä on mahdotonta, siirretään ne myöhempään ajankohtaan. Kehittyvät Kylätalot -hankkeemme työpaja siirretään ja ajankohdasta tullaan tiedottamaan myöhemmin. Avoimet Kylät -päivän suhteen toimimme Suomen Kylien ohjeistuksen mukaan. Päivä on päätetty pitää verkossa. Lue lisää tästä ja ilmoittaudu tällä lomakkeella.
Pomo€ashia voivat hakea Hangon, Raaseporin, Siuntion, Inkoon ja Kirkkonummen nuoret. Seuraava hakuaika päättyy 23.5.2021. Lue lisätietoja ja hakuohjeet täältä:www.pomovast.fi/fi/nuoriso_raha/ Ykkösmassia voivat hakea Karkkilan, Lohjan ja Vihdin nuoret. Ykkösmassi seuraava hakujakso päättyy 31.5.2021. Lisätiedot ja hakuohjeet: www.ykkosakseli.fi/ykkosmassi/
Maaliskuun alussa järjestetyssä webinaarissa jaettiin vinkkejä sitä, millaisista tekijöistä kylän ja kylätalon turvallisuus koostuu. Molemmissa tapauksissa lähtökohtana on suunnittelu ja ennaltaehkäisy. Kylätasolla turvallisuuteen voivat vaikuttaa kaikki yhdessä. Onko kylällä ensiaputaitoisia? Entä alkusammutustaitoisia? Mistä löytyy lähin putkimies? Kartoittamalla millaisia resursseja ja osaamista kylältä löytyy voidaan valmistautua siihen, miten kukakin voi auttaa häiriö- ja poikkeustilanteissa. Lue lisää…